Skip to main content

Schoonmaken

DIY: Ramen lappen zonder strepen

Glashelder: Tips voor ramen lappen zonder strepen

Of je nu geniet van het uitzicht vanuit je woonkamer of een helder zicht wilt hebben vanuit je kantoor, streeploze ramen zijn een must. Helaas lijkt het vermijden van strepen bij het lappen van ramen soms een onmogelijke opgave. Maar vrees niet! Met de juiste techniek en een paar handige trucs kun je glasheldere ramen bereiken zonder een streepje in zicht. In deze blog delen we enkele waardevolle tips om je te helpen bij het lappen van ramen als een pro.

1. Kies de juiste reinigingsmiddelen

Begin met het selecteren van de juiste reinigingsmiddelen. Een mengsel van water en witte azijn is een effectieve en milieuvriendelijke optie voor het reinigen van ramen. Voeg een scheutje afwasmiddel toe om vuil en vet te verwijderen. Vermijd het gebruik van glasreinigers die ammoniak bevatten, omdat deze strepen kunnen achterlaten.

2. Gebruik de juiste tools

Investeer in kwaliteitsvolle schoonmaakmaterialen voor het beste resultaat. Een goede raamwisser met een rubberen strip is essentieel om overtollig water en reinigingsmiddel te verwijderen zonder strepen achter te laten. Gebruik een zachte microvezeldoek of een speciale raamreinigingsdoek om de ramen schoon te vegen.

3. Werk in de schaduw

Probeer ramen te lappen wanneer ze niet direct worden blootgesteld aan de zon. Direct zonlicht kan ervoor zorgen dat het reinigingsmiddel te snel opdroogt, wat strepen kan veroorzaken. Kies bij voorkeur voor een bewolkte dag of werk 's ochtends of' s avonds wanneer de zon minder fel is.

4. Maak gebruik van de juiste techniek

Begin bovenaan en werk geleidelijk naar beneden. Breng het reinigingsmengsel gelijkmatig aan op het raamoppervlak en veeg het vervolgens weg met de raamwisser in lange, verticale bewegingen. Veeg de randen en hoeken van het raam af met een microvezeldoek om eventuele resterende strepen te verwijderen.

5. Droog af met een droge doek

Als laatste stap, droog de randen en eventuele resterende waterdruppels af met een schone en droge microvezeldoek. Gebruik lichte druk en veeg in een horizontale beweging om strepen te voorkomen.

Met deze eenvoudige tips en trucs kun je genieten van glasheldere ramen zonder strepen. Neem de tijd om de juiste reinigingsmiddelen en materialen te kiezen, en volg de juiste techniek voor een vlekkeloos resultaat. Nu kun je met trots naar buiten kijken en genieten van het kristalheldere uitzicht!

Neem contact op

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Klaar om de ongerepte netheid te ervaren die je woning, kantoor of gebouw verdient? Onze deskundige schoonmaakdiensten zijn slechts een klik verwijderd. Klik op 'Vraag nu een offerte aan' om een schoonmaaksessie op maat te plannen.